Geuren

Welke geuren worden er zoal toegepast?

Al naar gelang de toepassing worden de beste geurcomposities gearrangeerd. Het samenstellen van een geurarrangement is als het componeren van muziek. Het is erg belangrijk dat een compositie in balans is. Net als bij muziek moet er laag, midden en hoog in zitten. Hierdoor kunnen de meeste mensen die componenten eruit halen die zij als prettig en aangenaam ervaren.

Een belangrijk detail is dat verschillende etherische oliën in een compositie elkaar in werking kunnen versterken. Men spreekt dan van synergie, er ontstaat een extra grote werkzaamheid. Hierbij is de verhouding van de verschillende etherische oliën ten opzichte van elkaar van essentieel belang.
Verschillende technieken om geuren te verspreiden?

Er bestaan natuurlijk verschillende manieren om geuren te verspreiden. Eén van de bekendste is natuurlijk parfum of aftershave. Alle mensen gebruiken deze middelen om zich hiermee een eigen identiteit te geven.

In huis worden etherische olie vooral gebuikt in klassieke aroma lampje. Het aroma lampje bestaat uit het waterbakje dat u met water moet vullen, waaraan u een paar druppels etherische olie toevoegt en houder waarin u een waxinelichtje dient te zetten om de olie in het bakje te kunnen laten verdampen.Het nadeel van dit systeem is dat je altijd in de buurt moet blijven en in de gaten moet blijven houden omdat het altijd brandgevaarlijk is.

Beter is het gebruiken van koudverstuivers. Deze elektrische verstuivers, waarbij een luchtpomp de etherische oliën koud vernevelt, hebben het grote voordeel dat de etherische olie voordeliger in gebruik is en de molekuulstructuur niet verandert (wat bij verwarming wel gebeurt); hierdoor is de therapeutische werking veel effectiever. Koudverstuiven is dan ook de allerbeste manier om mooie etherische oliën in de ruimte te brengen.